Hvilket kredittkort gir mest bensinrabatt?

Publisert: Lørdag 4. oktober 2014 av Rune Nikolaisen
Kategori: forbruker
Skal du fylle diesel eller bensin kan det lønne seg å ha klart riktig kredittkort.
Skal du fylle diesel eller bensin kan det lønne seg å ha klart riktig kredittkort.

Alle bilistene i Norge et stort og fristende marked, men konkurransen mellom bensinstasjonene er også beinhard. Enhver aktivitet som kan gi en kjede et konkurransefortrinn tas i bruk. Dette inkluderer også å gi rabatter ved bruk av bestemte kredittkort. Men hvilket skal en velge for å få mest mulig rabatt?

Ikke velg kjedenes egne kredittkort

Flere av bensinstasjonene har egne kredittkort knyttet til sitt merkenavn, men disse er sjelden spesielt gunstige. Shell sitt kredittkort - Shell MasterCard, er best blant de kjedespesifikke kredittkortene for bensin, men er fortsatt ikke det beste bensinkortet. Med fattige 2% rabatt på alt hos Shell, og 1% rabatt på drivstoff hos andre kjeder, havner de langt bak vinneren - et uavhengig norsk kredittkort som ikke er tilknyttet en spesifikk kjede. En fordel med å bruke et slikt uavhengig kredittkort, er at du kan knytte det opp til alle fordelsprogrammene til de ulike kjedene. Hvorfor bare nyte godt av Shell og Esso sine Trumf-rabatter når du kan være medlem hos YX bonusprogram og Statoil Extra samtidig?

365 Privat MasterCard - suverent best på drivstoff

Det beste kredittkortet er nemlig 365 Privat MasterCard. 365 Privat MasterCard er helt gebyrfritt å søke om og å eie. Det er ingen årsgebyr, ingen etableringsgebyr og svært solide rabatter på blant annet drivstoff. Du får nemlig hele 3,65% rabatt på drivstoff med 365 Privat MasterCard. Du får også 3,65% rabatt på klær og sko også med 365 Privat MasterCard, noe som gjør det til et av markedets beste shoppekredittkort.

365 Privat MasterCard kan også kombineres med Trumf, som gir en fantastisk rabatt på nærmere 90 øre per liter om man går ut fra gjennomsnittlig literpris på bensin.

Gode medlemsrabatter gjennom ulike organisasjoner

For deg som ikke får 30 øre rabatt per liter hos Trumf, kan det være lurt å sjekke rabattene man kan oppnå på bensin hos Shell bensinstasjonene som medlem av ulike organisasjoner. Medlemmer av OBOS, LO, Huseiernes landsforbund og Elcon får for eksempel 25 øre rabatt per liter, NAF sine medlemmer får 30 øre per liter. Det er med andre ord gode grunner til å dobbeltsjekke hvilken rabatt man lander på hos Trumf om du foretrekker å tanke hos Shell.