Test av Shell MasterCard

Publisert: Tirsdag 3. mars 2015 av Rune Nikolaisen
Kategori: tester
Kredittportalen har testet kredittkortet Shell MasterCard. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at sifrene på kredittkortet på illustrasjonsbildet er endret.
Kredittportalen har testet kredittkortet Shell MasterCard. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at sifrene på kredittkortet på illustrasjonsbildet er endret.

De gamle bensinkortene som tidligere kun ble brukt til nettopp å betale bensin og varer på bensinstasjonen, har nå blitt byttet ut med kredittkort som riktignok bærer bensinstasjonenes navn, men også fint kan brukes i andre sammenhenger. Et av disse er Shell MasterCard. Vi har testet Shell MasterCard og ser nærmere på i hvilke sammenhenger kredittkortet egner seg for bruk, hva det koster i gebyrer og avgifter og hvilke fordeler du får ved å bruke det.

Cashback med Shell MasterCard

"Cashback" er enkelt forklart "penger tilbake". Når du bruker penger på en bestemt vare (for eksempel flybilletter eller hoteller eller klær eller sko), så vil kredittkortselskapet i noen tilfeller gi deg deler av pengene tilbake. Vanligvis cashback begrenset til en varegruppe som i det nevnte eksempelet, men Shell MasterCard tilbyr deg cashback på 1% på alle varer - uansett hva og hvor du handler. Enten du kjøper en bruktbil, båt, seng eller sofa vil du få 1% tilbake av kjøpesummen om du gjennomfører kjøpet med Shell MasterCard. I tillegg får du 40 øre i cashback på hver liter med drivstoff du kjøper om du også er registrert hos Trumf og har knyttet Trumf-kortet opp til ditt Shell MasterCard. Det er ingen begrensninger på hvor mye du kan ta ut i cashback med Shell MasterCard.

Gebyrer på Shell MasterCard

Shell MasterCard er helt gebyrfritt i bruk frem til du eventuelt opparbeider deg kreditt, eller du bruker det til å ta ut kontanter. Kontanuttak er veldig dyrt med Shell MasterCard og vil koste deg minst 40 kroner eller 4% av summen du tar ut. Tar du ut 3000 kroner vil du med andre ord betale 120 kroner i gebyr. Termingebyret er på 45 kroner. Shell MasterCard får plusspoeng for ingen gebyrer for sperring, erstatninskort eller utstedelse av ny PIN-kode. Det er ingen gebyrer på varekjøp, ingen etableringsgebyr og ingen årsgebyr. Et plusspoeng får Shell MasterCard også for lengre rentefriperiode enn det normale; hele 50 dager kan du drøye å betale tilbake etter du har gjennomført kjøp. Shell MasterCard har forholdsvis lave renter på sitt kredittkort. Nominell rente er 21,50%. Effektiv rente på 25 000 kroner blir da 28,01% med en løpetid på 3 år.

Forsikringer med Shell MasterCard

Shell MasterCard har ingen forsikringer inkludert i kredittkortet. Det gjør at Shell MasterCard for eksempel ikke vil egne seg spesielt godt til å bestille reiser med, spesielt ettersom det finnes flere kredittkort med gode cashback-ordninger for både hotell og flybilletter. Du er imidlertid beskytette mot kredittkortsvindel, slik du er med alle kredittkort utstedt av norske finansinstitusjoner og finansinstitutsjoner med linses til å utstede kredittkort i Norge. Gjeldende regler fastsatt ved lov og forskrifter fra Finansdepartementet regulerer disse bestemmelsene. Grovt sagt, kan man si at alle som ikke opptrer skjødesløst (og for eksempel oppbeverarer PIN-kode sammen med kredittkortet) vil være berettiget til å få refundert sitt tap fra kredittkortselskapet. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, for eksempel overtrekk ved kjøp (du kjøper en gjenstand til 1000 kroner og selger trekker 10 000 kroner fra ditt kredittkort).

Hvem kan få Shell MasterCard?

For kvalifisere til å få et Shell MasterCard må du være fyllt minst 20 år, ha fast inntekt på 180 000 kroner i året og en ellers ryddig økonomi. Det siste vilkåret omfatter også at du ikke må ha noen betalingsanmerkninger oppført på deg. Dette er med andre ord et svært lett kredittkort å kvalifisere til, og med en kredittramme på opp til 75 000 kroner er det med andre ord et attraktivt valg for de som trenger litt ekstra fleksibilitet i hverdagen.

Konklusjon

Bensinrabatten som tilbys med Shell MasterCard er relativt dårlig. Du kan gjøre en bedre deal med å kombinere Trumf og for eksempel 365 Private MasterCard om du foretrekker å fylle tanken på Shell sine bensinstasjoner. En annen fordel med 365 Privat MasterCard over Shell MasterCard, er at du også kan få rabatt hos Esso sine bensinstasjoner. Du kan få rabatter på bensin hos Uno, YX og Statoil ved å registrere deg som bonuskunde hos YX og som Statoil Extra medlem med både 365 Private MasterCard og Shell MasterCard. Som bensinkort er altså ikke Shell MasterCard et godt kort.

Deres 1% cashback på alle varekjøp uavhengig av hva du kjøper er meget attraktivt, og gjør at flere bør vurdere å ha Shell MasterCard som et av sine kredittkort for kjøp som ikke gir cashback hos dine andre kredittkort. Kjøper du for eksempel et kjøkken eller en salong, kan det fort bli snakk om en del penger.

Kortet egner seg ikke til å reise med. Det inkluderer ingen reiseforsikring og har gebyrbelagt kontantuttak og ekstra valutapåslag for kontantuttak i utlandet. Det skal dog sies at du fortsatt får 1% cashback på alle kjøp - også i utlandet, og kredittkortbruken er gebyrfri. Har du planlagt storinnkjøp og butikken du skal handle hos aksepterer MasterCard, kan det derfor være et attraktivt alternativ i enkelte tilfeller.

Oppsummering av fordeler:
  • 1% cashback på alle varekjøp utbetalt i kroner - uten begrensninger!
  • Gebyrfritt varekjøp i Norge og utlandet
  • Mulig å knytte opp til Trumf for ytterligere cashback
  • Opp til 50 rentefrie dager
  • 0 kroner i etableringsgebyr og årsavgift


Oppsummering av ulemper:
  • Shell MasterCard har 20 års aldergrense
  • Høye krav for å få kredittkortet
  • Høye gebyrer på uttak: 4% gebyr