Test av Shell MasterCard

Tirsdag 3. mars 2015 av Rune Nikolaisen
De gamle bensinkortene som tidligere kun ble brukt til nettopp å betale bensin og varer på bensinstasjonen, har nå blitt byttet ut med kredittkort som riktignok bærer bensinstasjonenes navn, men også fint kan brukes i andre sammenhenger. Et av disse er Shell MasterCard. Vi har testet Shell MasterCard og ser nærmere på i hvilke sammenhenger kredittkortet egner seg for bruk, hva det koster i gebyrer og avgifter og hvilke fordeler du får ved å bruke det.
Les mer »

Test av VIP Credit Card Visa

Fredag 20. februar 2015 av Rune Nikolaisen
VIP Credit Card Visa spesialiserer seg på å tilby eksklusive fordeler for deg som liker å nyte livet; spise god mat, reise på spennende reiser og feste med venner og ukjente på byen. I sin klasse, og for sin målgruppe, er dette nok et av Norges beste kredittkort.
Les mer »

Studielånet fra Lånekassen er det beste lånet

Tirsdag 6. januar 2015 av Aksel H. Olsen
Uansett om du trenger det eller ikke, bør du ta fullt lån og stipend fra Lånekassen. Selv om du ikke kvalifiserer for å få omgjort lånet til stipend senere, for eksempel fordi du tjener for mye, eller har for høy formue - bør du velge å få utbetalt så mye som overhodet mulig. Studielånet er nemlig det beste lånet du kan ha.
Les mer »

Valutapåslaget: Det "ukjente" gebyret

Tirsdag 16. desember 2014 av Aksel H. Olsen
Når du handler i en annen valuta, enn norske kroner, må banken din foreta en omregning – en veksling av valutaen du har på konto og den du skal gjøre opp i ovenfor selger. For denne tjenesten legger bankene på et påslag – derav valutapåslaget.
Les mer »

Spar penger med kredittkort

Torsdag 27. november 2014 av Rune Nikolaisen
Kredittkort blir ofte utskjelt for å være pengesluk og gjeldsfeller, men flere og flere forbrukerøkonomer anbefaler nå forsiktig og gjennomtenkt bruk av kredittkort i spesifikke situasjoner.
Les mer »

Hva er Diners Club?

Fredag 21. november 2014 av Rune Nikolaisen
Diners Club var det første uavhengige kredittkortselskapet i verden, og det første kortselskapet til å etablere konseptet om kredittkort rettet mot forbrukere i reise- og underholdningsøyemed.
Les mer »

Hva er Eurocard?

Tirsdag 4. november 2014 av Rune Nikolaisen
De mest kjente kredittkortene er Visa og Mastercard, men også Diners Club og ikke minst American Express. Lenge var det også et femte alternativ betalingssystem; svenske Eurocard.
Les mer »

Kredittkort med ransforsikring

Lørdag 18. oktober 2014 av Rune Nikolaisen
Det er svært mange tilbud fra ulike kredittkort. Ikke alle er like nyttig, og noen er overlappende med andre eksisterende tilbud. Det er viktig å være bevisst på hvilke fordeler som derfor gir merverdi for deg som forbruker, og hvilke som i praksis er helt unyttig fordi de ikke tilfører noe som helst av verdi for deg.
Les mer »

Test av Flexi VISA

Onsdag 1. oktober 2014 av Rune Nikolaisen
Flexi Visa kan friste med hele 4% cashback i en valgfri bransje. Hvor når og hvor skal man trekke Flexi Visa for å få optimalt utbytte? Vi har sett nærmere på Flexi Visa og fordelene som følger med kredittkortet.
Les mer »

Test av Gebyrfri Visa Gold

Onsdag 24. september 2014 av Rune Nikolaisen
Da Gebyrfri Visa Gold gjorde sin entré på markedet tidlig på 2000-tallet, oppsto det ikke så rent langt unna hva som i ettertid må kunne betegnes som en revolusjon på det norske markedet for kredittkort.
Les mer »

Test av 365 Privat MasterCard

Mandag 15. september 2014 av Rune Nikolaisen
De gamle bensinkortene som tidligere kun ble brukt til nettopp å betale bensin og varer på bensinstasjonen, har nå blitt byttet ut med kredittkort som riktignok bærer bensinstasjonenes navn, men også fint kan brukes i andre sammenhenger. Et av disse er 365 Privat Mastercard. Vi har testet kortet og ser nærmere på i hvilke sammenhenger kredittkortet egner seg for bruk, hva det koster i gebyrer og avgifter og hvilke fordeler du får ved å bruke det.
Les mer »