Kredittkort kan gi deg tilgang til flyplasslounger

Publisert: Torsdag 30. oktober 2014 av Rune Nikolaisen
Kategori: forbruker
Du trenger ikke å opparbeide deg VIP-status for å få tilgang til flyplassloungene. Et enkelt kredittkort kan være nok.
Du trenger ikke å opparbeide deg VIP-status for å få tilgang til flyplassloungene. Et enkelt kredittkort kan være nok.

Du trenger ikke å opparbeide deg VIP-status hos flyselskapenes fordelsprogram, eller fly på de dyreste billettene for å få tilgang til flyplassloungene. Med hjelp av de rette kredittkortene, kan du automatisk få tilgang til flyplasslounger over hele verden. Loungene kan friste med gratis innbydende måltider, gratis drikke og rolige omgivelser. Reiser du mye er disse derfor et must, men det er på ingen måte forbeholdt forretningsreisende eller globetrottere. Også vanlige feriende kan leve livet.

Du har sikkert opplevd å sitte å stirre lengsesfullt mot loungeinngangen selv, mens du ser den ene heldige passasjeren etter den andre strene inn i loungen for et varmt måltid og en slurk champagne før flyavgangen, mens du selv er forvist til overprisede restauranter av heller laber kvalitet uten trådløst internett. Originalt var også luksustilbudene i flyplassloungene forbeholdt en eksklusiv elite av reisende; kun de med billetter til første klasse eller business klasse, og de som reiste hyppig og langt nok til å kvalifisere seg for flyselskapenes egne bonusprogrammer. Det er de ikke lenger.

Gratis Priority Pass

Gjennom medlemsklubben Priority Pass kan du nemlig snike deg inn på over 600 flyplasslounger uten å kvalifisere for statusen som kreves i flyselskapenes fordelsprogram. Medlemskapet kommer dog med en pris. Takket være gode avtaler, har dog en del kredittkort medlemskap i Priority Pass inkludert i pakken for kortholder.

Følgende kredittkort gir deg gratis tilgang til Priority Pass lounger uten medlemskap, eller mot en avgift: SAS EuroBonus American Express Classic, SAS EuroBonus American Express Premium, SAS EuroBonus American Express Platinum, Diners Club, Nordea Platinum, Danske Bank Private Banking Platinum, Danske Bank Private Banking World Signia, Danske Bank Private Banking World Elite (gratis for kortholder og en venn), Danske Bank Classic, Danske Bank Gold og Danske Bank Platinum (gratis for kortholder og en venn).

Og gratis er bra, spesielt fordi Priority Pass ikke er billig for deg som må betale deg inn. Har du ikke et kredittkort som gir deg gratis medlemskap, må du nemlig ut med minst 249 Euro i året - for det rimeligste medlemskapet. I tillegg kommer en avgift på 24 Euro per gang du benytter loungene. Med kredittkort følger det også stort sett en avigft på bruk av lounger. Denne pleier å være på rundt 200 kroner for norske kredittkort. Har du stort behov for loungetilgang derimot, og ikke kvalifiserer for de aktuelle kredittkortene, kan du vurdere et premiummedlemskap i Priority Pass som gir deg fri tilgang til alle de over 700 loungene for kun 349 Euro per år.