Test av Trumf VISA

Publisert: Tirsdag 14. oktober 2014 av Rune Nikolaisen
Kategori: tester
Trumfkort er relativt vanlige, men er de gunstige? For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at siffer på kortet på bildet er endret.
Trumfkort er relativt vanlige, men er de gunstige? For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at siffer på kortet på bildet er endret.

Sjansen for at du allerede kjenner til Trumfkortet er overhengende stort. Hele 1,2 millioner norske hustander har nemlig et eller flere fordelskort av typen Trumf, i følge Aftenposten. Nå har også Trumf lansert sitt eget kredittkort som kombinerer fordelskortet Trumf og ordinære Visakort, og det er gode grunner til å se nærmere på kredittkortet.

Trumf fordelskortet har nemlig lenge vært et svært attraktivt fordelsprogram som spesielt flittige brukere av SAS EuroBonus har dratt mye godt av. Spørsmålet blir om Trumf Visa greier å hevde seg i konkurranse med andre kredittkort som også lar seg kombinere med Trumf fordelskortet, eller om Trumf Visa ganske enkelt kommer til kort.

For listen over kredittkort som lar seg kombinere med Trumf fordelskort automatisk er etterhvert blitt svært lang. Det er nesten enklere å liste hvilke kredittkort som ikke gjør det, men av de mest populære kredittkortene som åpner for å legge inn Trumf fordelskort i kredittkortet (slik at du bare trenger å dra et kredittkort når du er ute å handler) finner vi blant annet SAS EuroBonus American Express kredittkortene; SAS EuroBonus American Express Classic, SAS EuroBonus American Express Premium og SAS EuroBonus American Express Platinum.

Videre finner vi kredittkort som 365 Privat MasterCard, Flexi Visa, Gebyrfritt Visa, Bank Norwegian VISA, og Ikano Bank Visa. Og selv om det kan fremstå som en skummel overgang for eksisterende Trumf fordelskort brukere å skulle gå over fra et rent fordelskort, til et kredittkort, er det ingen grunn til å la seg skremme av kredittkort. Forholder du deg til denne smarte tommelfingerregelen om å ikke ha mer kredittkortgjeld enn du har på brukskontoen, er du helt på den trygge siden.

Én ekstra prosent Trumf-bonus på alle varekjøp

Trumf Visa tilbyr ikke så veldig mye mer enn et ordinært Trumf fordelskort ved første øyekast. Som Trumf Visa-kunde er du også medlem i Trumf, og ditt Trumf VISA vil i utgangspunktet knyttes opp til en ny Trumf-konto som vil gi deg 2 prosent Trumf-bonus på Spar, Eurospar, Ultra, Joker, Meny, Kiwi, Centra og Mathuset Jacob's på Holtet. Trumf VISA gir imidlertid i tillegg til de 2 prosentene du får som Trumf-kunde, ytterligere 1 prosent i Trumf-bonus på alle varekjøp du gjør med ditt Trumf VISA, med unntak av varekjøp hos konkurrende dagligvarebutikker til de som er med i Trumf-ordningen.

I tillegg til dette kan imidlertid Trumf Visa friste med en relativt grei reiseforsikring, samt gunstige kunderabetter og eksklusive kundetilbud. Trumf VISA er dog forholdsvist nytt, og har enda ikke opparbeidet så omfattende rabattavtaler som for eksempel re:member MasterCard og Santander Red har, så for øyeblikket kan rabattkatalogen til Trumf VISA fremstå noe glissen sammenlignet med de gamle traverne. Kortet er imidlertid helt gratis å eie, så det er ingen grunner til å ikke ha et Trumf VISA liggende i påvente av særdeles gode rabatter eller tilbud fra Trumf VISA. Det er dog ingen opplagte grunner til at du skal ha et Trumf VISA i lommeboken i stedet for et Shell MasterCard eller et Bank Norwegian VISA som kan kombineres med Trumf fordelskort og i tillegg gir deg 1% bonus hos alle dagligvareforretninger - ikke bare de som er med i Trumf-ordningen.

Alternativ til SAS EuroBonus American Express

Det eneste som taler for å vurdere Trumf Visa som sitt hovedkredittkort, eller i det hele tatt et kredittkort å bruke, er at Trumf-bonus kan konverteres til EuroBonus-poeng relativt enkelt. Slik sett kan det bli et gratis alternativ til deg som ikke har høy nok omsetning til å opptjene en “companion ticket”/ledsagerbillett (krever 100 000 kroner i omsetning i et kalenderår) med et SAS EuroBonus American Express.

Ettersom SAS EuroBonus American Express er relativt dyre kort (det billigste - SAS EuroBonus American Express Classic koster 150 kroner året), svarer det seg ikke å bruke disse med mindre du oppnår “companion ticket”/ledsagerbillett. Hvorvidt det er fornuftig å bruke Trumf VISA til å spare EuroBonus-poeng, er dog et annet spørsmål. Som nevnt i forrige avsnitt, er du langt bedre stilt med å bruke et Bank Norwegian VISA eller Shell MasterCard som begge gir deg 1% cashback bonus på samme måte som Trumf VISA, og kan kombineres med Trumf-fordelskort, men som ikke er låst til Trumf-fordelsprogrammet eller EuroBonus-systemet.

Oppsummering av fordeler:

  • Reiseforsikring inkludert i kredittkortet om du betaler minst halvparten av reisekostnadene med ditt Trumf VISA. Reiseforsikringen dekker deg som kortholder, samt inntil tre faste husstandsmedlemmer (barn under 21 år) eller tre medreisende.
  • Lav aldersgrense: 18 år
  • 2 % Trumfbonus på alle kjøp hos Meny, Kiwi, Ultra, Spar, Flust, Eurospar, Joker, Jacobs og Centra
  • 1 % Trumfbonus på alle andre kjøp - unntatt hos konkurrerende dagligvarekjeder
  • Gebyrfrie varekjøp
  • Kan brukes i minibanker og betalingsterminaler over hele verden
  • 0 kroner i gebyr om du velger eFaktura
  • Høy kredittramme: inntil 150 000 kroner
  • Rentefri periode på 45 dager



Oppsummering av ulemper:

  • Gebyr på 45 kroner om du ønsker papirfaktura
  • Gebyr på 1,5% av uttakssum (minst 35 kroner) om du tar ut penger i minibank