Test av 365 Privat MasterCard

Publisert: Mandag 15. september 2014 av Rune Nikolaisen
Kategori: tester
Kredittkort er et must når du skal på ferie, men det er gode grunner for å ha et kredittkort eller to tilgjengelig her hjemme også. Et av kredittkortene som kan skilte med rabatter på bensin er 365 Privat MasterCard.
Kredittkort er et must når du skal på ferie, men det er gode grunner for å ha et kredittkort eller to tilgjengelig her hjemme også. Et av kredittkortene som kan skilte med rabatter på bensin er 365 Privat MasterCard.

Kredittkort er et must når du skal på ferie, men det er gode grunner for å ha et kredittkort eller to tilgjengelig her hjemme også. Et av kredittkortene som kan skilte med rabatter på bensin er 365 Privat MasterCard. 365 Privat MasterCard er utstedt av Danske Bank i Norge. Vi har testet 365 Privat MasterCard og ser nærmere på hva kredittkortet kan tilby av fordeler og betalingsvilkår!

Kredittkort har et dårligere rykte i Norge. Forbrukermyndighetene har i en årrekke advart mot "kredittkortfellen", og sørgelig nok er det hvert år en del som faller for fristelsen og går i "Luksusfellen". Om du dog har selvbeherskelse nok til å ikke bruke langt over egen økonomisk betalingsevne, og en ellers stabil økonomi, er imidlertid kredittkort noe som potensielt kan bli et plussprosjekt for deg! Flere kredittkort - inkludert 365 Privat MasterCard, tilbyr nemlig en rekke fordeler inkludert i årprisen (som for 365 Privat MasterCard hendig nok er 0 kroner).

Cashback med 365 Privat MasterCard

"Cashback" eller "penger tilbake" som det direkte kan oversettes til norsk, lever opp til eget navn. Det betyr rett og slett at du får penger tilbake fra kredittkortselskapet om du bruker penger på spesifikke ting eller hos spesifikke selskaper. 365 Privat MasterCard gir deg for eksempel 2% tilbake på alle kjøp du gjør på alle bensinstasjoner over hele verden.

365 Privat MasterCard gir deg altså 2% tilbake på alt du bruker på bensin i Norge. Bruker du en Esso stasjon får du tilbake 3,65% av kostnaden på bensin, og i tillegg 34 øre rabatt per liter. Med norske bensinpriser vil det si at du får nærmere 90 øre i avslag per liter når du fyller tanken på en Esso bensinstasjon og betaler med 365 Privat MasterCard! Kjører du mye er det ikke dette markedets beste tilbud, men det er fortsatt antakeligvis 90 øre mer i avslag enn du får i dag. Om du ikke har Esso bensinstasjoner i nærheten av der du bor, kan du fortsatt få like solid rabatt. Registrer du nemlig et Trumf-kort og knytter Trumf-kontoen opp til 365 Privat MasterCard, får du automatisk 30 øre ekstra avslag hos Shell bensinstasjoner også. Om du foretrekker YX bensinstasjoner eller Uno bensinstasjoner, kan du gjøre det samme ved å registrere et YX bonuskort. Dette gir også 30 øre rabatt per liter i tillegg til 2% cashback. Om du foretrekker å bruke Circle-K sine bensinstasjoner, får du noe mindre rabatt. Ved å registrere deg i Circle-K Extra får du 20 øre avslag per liter i tillegg til 2% av 365 Privat MasterCard.

Andre rabatter med 365 Privat MasterCard

365 Privat MasterCard kan også skilte med rabattar - i tillegg til cashback-ordningen sin, hos en rekke tilbydere. Skal du ut på ferie, kan det lønne seg å booke leiebil gjennom Hertz Bilutleie eller Avis Bilutleie om du benytter 365 Privat MasterCard. Hos begge bilutleie selskapene får du 10% rabatt om du gjør betaling med et 365 Privat MasterCard. Ekstra gunstig blir ferien om du legger hotelloppholdet til hoteller i Rica Hotels-kjeden. Ikke bare får du 10% rabatt på alle opphold på hverdager, men du vil også bli oppgradert ved ledig kapasitet, og kan nyte godt av fordeler som for eksempel kostandasfri sen utsjekking ved forespørsel og fri adgang til alle hotellets fasiliteter. 365 Privat MasterCard har ingen reiseforsikring inkludert i kredittkortet, men om du skal ha en reiseforsikring for hele familien, får du 10% rabatt på reiseforsikringen fra Travel Guard som kredittkortkunde hos 365 Privat. 365 Privat MasterCard  har også rabattavtaler med strømselskaper. Ustekveikja Energi tilbyr både gratis strømforsikring og 18,8% rabatt på strømavtalen "Direkte til innkjøspris". I tillegg får du 10% rabatt på fastbeløpet på alle andre strømavtaler fra Ustekveikja Energi.

Gebyrer hos 365 Privat MasterCard

365 Privat MasterCard  har ingen årsgebyr eller etableringsgebyr. De har heller ingen gebyrer på elektroniske fakturaer (eFaktura), men fakturagebyr for papir er 35 kroner. På kredittkortgjeld opparbeidet med 365 Privat MasterCard, vil det påløpe et termingebyr på 45 kroner per termin som påløper etter den rentefrie perioden på 45 dager. Dette er rimelig standardsatser sammenlignet med andre kredittkort på det norske markedet. Betaler du kredittkortgjelden før det er påløpt 45 dager, betaler du heller ingen gebyrer. Nominell rente på benyttet kreditt med 365 Privat MasterCard er 21,4%. Effektiv rente blir da attraktive 27,89%.

Hvem kan få 365 Privat MasterCard?

Danske Bank stiller som krav at søkere til 365 Privat MasterCard  må være over 21 år, ha fast inntekt på over 160 000 kroner per år, ingen registrerte inkassosaker de siste 3 årene og at søkeren heller ikke har misligholdt lån de siste 3 årene. I tillegg til disse kravene, vil Danske Bank gjennomføre en kredittsjekk som skal måle hvorvidt du har betalingsevne til å betale avdrag på eventuell kredittkortgjeld du opparbeider deg med 365 Privat MasterCard. Dette er noen av markedets mer attraktive vilkår for cashback kredittkort, og gjør det mulig for både studenter og trygdede å søke om 365 Privat MasterCard.

Konklusjon

365 Privat MasterCard  er ikke et dårlig kredittkort for sitt bruk. 365 Privat MasterCard er et typisk nisjekredittkort og for sitt bruk, bensin og øvrig drivstoff, er det ypperlig. 45 dagers rentefrihet, kombinert med at det er lave krav for å få kredittkortet og ingen faste gebyrer, gjør det til et attraktivt kredittkort for spesielt studenter og trygdede. Fordelene med kredittkortet er dog ikke mer enn gjennomsnittlig på mange områder. Rabatten på bensin er heller ikke markedets beste. Et annet minus som trekker ned med kredittkortet, er begrensingen på cashback. Du kan ikke heve mer enn 2000 kroner i cashback per år med 365 Privat MasterCard. Til bensin kan man ha et eget bensinkort (kredittkort spesielt gunstig for å betale bensin med). Merk også at dette kredittkortet ikke er egnet til å bruke på reiser og ferier. Ikke bare tilbyr ikke 365 Privat MasterCard  reiseforsikring inkludert i kredittkortet, men de har også gebyrbelagte uttak i minibank i både Norge og utlandet.

Oppsummering av fordeler:
 • 365 Privat MasterCard kan friste med uvanlig gode rabatter på strøm om du har registrert ditt 365 Privat MasterCard som betalingsmåte. Gjør du det får du 18,8% rabatt på direkte innkjøpspris eller 10% rabatt på fastbeløp på alle andre typer strømavtaler hos Ustekveikja Energi. I tillegg til rabatten, får du også gratis strømforsikring.
 • Cashback på alle bensinstasjoner: du får hele 2% av kjøpesummen tilbake.
 • 34 øre rabatt per liter besin på Esso stasjoner - i tillegg til 3,65% cashback.
 • Eksklusive rabattavtaler med hoteller og restauranter med opp til 25% rabatt.
 • 0 kroner i årsgebyr, etableringsgebyr, eFaktura-gebyr, og transkasjonsgebyr ved varekjøp.
 • Egen nettbank.
 • 45 rentefrie dager.
 • Øyeblikkelig svar på søknad!


Oppsummering av ulemper:
 • 365 Privat MasterCard har 21 års aldergrense.
 • Lav kredittgrense sammenlignet med andre kort; 50 000 kroner maks.
 • Høye uttaksgebyrer (Bank Norwegian Visa har ingen uttaksgebyrer).
 • Ingen reiseforsikring eller avbestillingsforsikring.
 • Lite utvalg i bransjer man får cashback.