Kredittkort med valgfri cashback

Publisert: Onsdag 3. september 2014 av Rune Nikolaisen
Kategori: forbruker
At kredittkort tilbyr deg cashback på utvalgte varegrupper er ikke nytt eller spesielt revolusjonerende. Det finnes imidlertid et kredittkort som lar deg velge selv i hvilken kategori du får cashback.
At kredittkort tilbyr deg cashback på utvalgte varegrupper er ikke nytt eller spesielt revolusjonerende. Det finnes imidlertid et kredittkort som lar deg velge selv i hvilken kategori du får cashback.

At kredittkort tilbyr deg cashback på utvalgte varegrupper og bransjer er ikke verken nytt eller spesielt revolusjonerende. For eksempel tilbyr Bank Norwegian Visa og Shell MasterCard deg begge 1 prosent cashback på alle varekjøp, uten begrensninger, og Ikano Bank Visa tilbyr deg 4 til 8 prosent cashback på rullerende varegrupper og bransjer - opptil 5000 kroner året. Det som imidlertid er snedig, er at det finnes et kredittkort på det norske markedet som lar deg velge selv i hvilken kategori du får cashback. At det i tillegg er ekstremt fleksibelt fordi du fritt kan en skifte mellom ulike cashback-kategorier, gjør tilbudet enda mer attraktiv.

Flexi Visa - fleksibel cashback

Kredittkortet kalles Flexi Visa og tilbys av Santander Consumer Bank. Flexi Visa gir deg 4 prosent cashback på et bredt spekter av ulike kategorier og bransjer. Du kan velge blant er bensinstasjon, sportsbutikk, flyselskap, matvarebutikk eller kles- og skobutikk. Du kan skifte mellom de ulike kategoriene hver måned. Det betyr at du kan enkelt optimere bruken. Om du planlegger å bruke kortet som ditt hovedkort, kan du for eksempel ha kortet på matvarebutikker til vanlig hvor de fleste vil legge igjen mest penger i løpet av en vanlig måned, og så skfite til flyselskap i forbindelse med bestilling av ferieturen. Man bør dog være oppmerksom på at Flexi Visa har en begrensning i cashback på 200 kroner per måned, 2 000 kroner per år. Det vil si at alt forbruk over 5 000 kroner per måned bør settes på andre kort, om mulig. Kortet har heller ikke reiseforsikring.

Bra på reiser med andre enn Norwegian

På en ferietur til hele familien på 10 000 kroner for eksempel i flybilletter med et annet selskap enn Norwegian, bør du derfor splitte regningen mellom Flexi Visa (5 000 kroner - 200 kroner cashback) og for eksempel Bank Norwegian Visa (5 000 - 50 kroner cashback). På denne måten får du også reiseforsikring for deg og familien helt gratis også. Om du reiser med Norwegian, og skal til utlandet, bør du sette hele regningen på Bank Norwegian Visa. Da får du 5 prosent cashback på hele beløpet om du reiser med lavprisbilletter, og 20 prosent cashback om du reiser med fleksible billetter. Altså opp til 2 000 kroner cashback. Det er ingen tak på cashback med Bank Norwegian Visa.

Ikke bruk Flexi Visa på sko, klær og drivstoff

For klær, sko og drivstoff, bør du heller bruke 365 Privat MasterCard. Dette er fordi kortet tilbyr en tilnærmet lik cashback (3,65 prosent), har høyere cashback (3 000 kroner i året) og ingen månedlig begresning. Det er med andre ord ikke spesielt god bruk av Flexi Visa å tanke bilen eller shoppe klær, ettersom du mest sannsynlig uansett handler matvarer og kan utnytte cashback'en der.

Flexi Visa kan virke komplisert om man ikke har hatt kredittkort før, men nybegynnere vil raskt oppdage at det er enkelt i bruk og at det ikke følger med skjulte kostnader eller avgifter med kortet forutsatt at kredittkortgjelden gjøres opp før de rentefrie dagene er passert. Et annet kort du kan ha liggende, og som minner om Flexi Visa i form av rullerende cashback, er Ikano Bank Visa. Ikano Bank Visa har cashback på opp til 8 prosent. Cashback'en med Ikano Bank Visa varierer fra måned til måned. Du kan planlegge egne innkjøp på forhånd innen de ulike kategoriene, og rådføre deg med Ikano Bank Visa sin rabattkalender for å sjekke når de ulike kategoriene har cashback. Total cashback med Ikano Bank Visa er 5 000 kroner året.