Test av kredittkortet Credits VISA

Publisert: Onsdag 22. oktober 2014 av Rune Nikolaisen
Kategori: tester
Her har vi testet kredittkortet Credits Visa som er utstedt av BB Finans. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at sifrene på kredittkortet på illustrasjonsbildet er endret.
Her har vi testet kredittkortet Credits Visa som er utstedt av BB Finans. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at sifrene på kredittkortet på illustrasjonsbildet er endret.

Credits Visa er et forholdsvis generisk kredittkort, som navnet indikerer. Credits Visa har ikke spesialisert seg på en spesiell nisje, og er slik sett relativt unyttig i de fleste sammenhenger. Kortet er utstedt av BB Finans.

Du taper ingenting på å bruke Credits Visa  ettersom kortet er helt gebyrfritt; men det mangler cashback- og rabattordninger flere andre kort har. Spørsmålet blir da; er Credits Visa helt unyttig, eller finnes det et bruksområde for dette kredittkortet? Vi har tatt en nærmere titt på kortet.

Fordeler med Credits Visa

Den største fordelen med Credits Visa er at kredittkortet er absolutt helt hundre prosent gebyrfritt. Dette er dog også den fremste fordelen med kredittkortet, noe som gjør det til et ikke fullt så attraktivt kredittkort sammenlignet med for eksempel Bank Norwegian Visa som i tillegg til å være gebyrfritt, gir deg 1% cashback på alle kjøp - over alt. Dog skal det sies at Credits Visa kan skilte med markedets lengste rentefrie periode på hele 51 dager. Dog er ikke dette mye lenger enn for eksempel yA Bank kredittkort som har 50 dager, og i tillegg har en rekke rabatter (og også er helt gebyrfritt). Dette er alt i alt et relativt lite kompetitivt og uorignalt kredittkort. Det finnes bedre, og det finnes verre. Det er ikke et dårlig valg, men ikke et spesielt godt et heller.

Forsikring med Credits Visa

Credits Visa kan dog skilte med en helt grei reiseforsikring. Det er mer enn enkelte andre kredittkort, men ikke spesielt unikt. Bedre blir det ettersom Credits Visa sin reiseforsikring inkluderer en avbestillingsforsikring. Dog igjen - dette er ikke unikt for Credits Visa. Både Bank Norwegian Visa og yA Bank kredittkort har avbestillingsforsikring i tillegg til reiseforsikring. Flere andre kredittkort har det samme. Credits Visa tilbyr heller ingen andre forsikringer inkludert i kredittkortet, noe som er ganske labert.

Konklusjon

Som tidligere nevnt, Credits Visa er langt ifra det beste kredittkortet på markedet. Heller tvert imot er det et svært lite originalt kredittkort som ikke har noen unike fordeler utover å ha 1 dag lengre rentefrihet enn det andre kredittkort har. Dog er det de færreste som vil oppleve den store gevinsten av en ekstra dag med rentefrihet. Man skal ha en kredittkortgjeld på over ni sifre før man ser den store gevinsten av en dags ekstra rentefrihet. Med andre ord ikke særlig sannsynlig tatt i betraktning at den maksimale kreditten er på 100 000 kroner.

Oppsummering av fordeler:

  • 100% gebyrfritt - koster deg ikke noe å bruke eller eie
  • Reiseforsikring inkludertOppsummering av ulemper:

  • Ingen rabatter eller cashback ved bruk
  • Du får mer igjen for bruk av andre kort