Hvilke kredittkort kan studenter få?

Publisert: Lørdag 6. september 2014 av Rune Nikolaisen
Kategori: forbruker
DinSide.no testet hvilke kredittkort en student uten inntekt kunne få. Det ble søkt om kredittkort hos en rekke av de største kredittkortselskapen. Kun to av kredittkortene ble innvilget for deres testperson. Les hvilke.
DinSide.no testet hvilke kredittkort en student uten inntekt kunne få. Det ble søkt om kredittkort hos en rekke av de største kredittkortselskapen. Kun to av kredittkortene ble innvilget for deres testperson. Les hvilke.

DinSide.no testet mulighetene for å se hvor mye kreditt og hvilke kredittkort en student uten inntekt kan få. De søkte om kredittkort og forbrukslån hos en rekke av de største kredittkortselskapene og finansieringsinstitusjonene i Norge; Aconto, SAS EuroBonus American Express, Axo Finans, Collector, Cresco, BB Finans, DNB, Ekspressbank, Finansiering24, Flexlån, L´easy, OPP Finans, Pangea, Real finans, Remembercard mastercard, Santander Gebyrfri Visa, Statoil Mastercard, Shell Mastercard, Trumf Visa, Xtra kapital, Ya bank og 365 Privat Direkte.

Kun to av kredittkortene ble imidlertid innvilget for deres testperson; Pangea og Bank Norwegian Visa kredittkort - begge med 5 000 kroner i kredittgrense. Det finnes dog flere kredittkort som har en studentvennlig profil og åpent søker studenter som kunder. I tillegg til Bank Norwegian Visa, kan studenter få for eksempel Ikano Bank Visa og 365 Privat MasterCard om du er innenfor aldersgrensen. Ikano Bank Visa krever at søkeren er minst 20 år, og 365 Privat MasterCard krever at du er 21 år på søknadstidspunktet. Det finnes imidlertid en rekke kort som også er villig til å vurdere søknaden din, selv om du er student. Sjansen er imidlertid stor for at du ikke vil få innvilget søknaden din om kredittkort, med mindre du har en deltidsjobb med over 100 000 i nettoinntekt i året, eller har hatt deltidsjobb over tid. Du vil også raskt falle gjennom om du har tidligere hatt betalingsproblemer.

Jo eldre du er, jo bedre er det også. Hvor i studieløpet du er kan også påvirke utfallet. Det er ingenting i veien for å ringe kredittkortselskapet om du har fått avslag og spørre om det er noe du kan gjøre for å endre vedtaket. Ingen avslag er hugget i stein, og med å for eksempel bidra med opplysninger om din studiesituasjon, vil du kunne bedre sjansene dine dramatisk for å få endret vedtaket fra et avslag til et ja. Du kan for eksempel forsøke å søke om re:member MasterCard, VIP Credit Card Visa, Gebyrfri Visa, Santander Red, eller Shell MasterCard. Alle uten årsavgift.

Lærlinger i lære har det svært gunstig. Fordi lærlinger som er utplassert hos bedrifter har høy sjanse for å raskt komme ut i jobb i tillegg til å ha fast og stabil inntekt, er det sjelden et stort problem å få kredittkort før læretiden er over. Er du lærling kan du med andre ord med stor trygghet søke på en rekke av de beste ekslusive kredittkortene, blant annet SAS EuroBonus American Express Classic.

For studenter som er ute etter å få mest mulig ut av hver krone, er Ikano Bank Visa veien å gå. Ikano Bank Visa tilbyr rullerende cashback. Det vil si at hvilken bransje du får cashback fra, varierer fra måned til måned. Alt fra bøker, musikk og film til sportsutstyr, klær og sko. Cashback-prosenten er vanligvis på hele 7 - 8 prosent! Det er med andre ord svært gunstige rabatter å hente med Ikano Bank Visa. Det er heller ingen årsgebyrer eller etableringsavgifter med Ikano Bank Visa.