Test av Bank Norwegian Visa

Publisert: Mandag 8. september 2014 av Rune Nikolaisen
Kategori: tester
Kredittportalen har i denne artikkelen testet kredittkortet Bank Norwegian Visa. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at sifrene på kredittkortet på illustrasjonsbildet er endret.
Kredittportalen har i denne artikkelen testet kredittkortet Bank Norwegian Visa. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at sifrene på kredittkortet på illustrasjonsbildet er endret.

Flere og flere selskaper får egne kredittkort som bærer deres merkenavn. Disse kredittkortene utstedes i samarbeid med finansinstitusjoner og banker. Et knippe antall bedrifter går dog enda lengre å oppretter egne banker. En av disse bedriftene er flyselskapet Norwegian som har opprettet Bank Norwegian - deres egen bank. Gjennom Bank Norwegian kan du blant annet få kredittkortet Bank Norwegian Visa, som er et svært attraktivt kredittkort for deg som flyr mye med Norwegian, men som også er spekket med en rekke fordeler som gjør det aktuelt for deg som også ikke flyr regelmessig med Norwegian.

Fordeler med Bank Norwegian Visa

Bank Norwegian Visa kan friste med en rekke fordeler. Ikke bare er det 0 i årsgebyr og etableringsgebyr, men det er også 45 dagers renteutsettelse. Det betyr i praksis at du kan handle det du trenger, og vente opp til 45 dager med å betale tilbake før du må betale renter og termingebyr. Den viktigste fordelen er likevel Norwegians egen cashback-ordning. Cashback er engelsk for "penger tilbake", og er et incentiv som gis fra kredittkortselskapene til forbrukerne for å bruke kortet mer. Oftest er casback-ordninger begrenset til en varegruppe eller et type utsalgssted, eller en kjede spesifikke utsalgssteder. Forbruket ditt på disse stedene blir fanget opp automatisk av kredittkortselskapet, og du vil i etterkant av kjøpet få en andel av pengene tilbake.

Hos Norwegian får du imidlertid ikke pengene i kroner og øre, men i form av CashPoints. CashPoints tilsvarer bonuspoeng som for eksempel EuroBonus hos SAS. Forskjellen er at systemet er noe enklere bygget opp; et CashPoint er én krone som kan brukes på et billettkjøp. Og der du med SAS må forholde deg til et lite knippe bonusbilletter på hver flygning, står du med Norwegian fritt til å booke billetter på de flygningene du selv måtte ønske. Det er også mulig å kombinere CashPoints og penger, slik at du ikke trenger å vente til du har tjent nok CashPoints før du kan bruke de. CashPoints kan også brukes til å å betale for telefonitjenester kjøpt hos Norwegians eget telefoniselskap Call Norwegian.

Med Bank Norwegian Visa får du opp til 20% CashPoints på kjøp du gjør hos Norwegian, og 1% på alle varekjøp - uavhengig av varegruppe. Dette er med andre ord et svært gunstig kort. Flyr du mye med Norwegian, er det et must å ha et Bank Norwegian Visa liggende - det er tross alt opp til 20% av billettprisen som tilskrives din neste flytur. I tillegg kan du kombinere kortet med Norwegian Reward som er Norwegians eget bonusprogram for å samle enda flere CashPoints. Du kan for eksempel få 5% av regningen din fra teleoperatøren TalkMore tilskrevet CashPoints-kontoen din.

Forsikringer inkludert i Bank Norwegian Visa

Bank Norwegian Visa er imidlertid spekket med andre fordeler også. Inkludert i kortet er en reise- og avbestillingsforsikring som er en av markedets beste. Betaler du minst 50% av flybilletten med Bank Norwegian Visa, får du full dekning både av deg og din ektefelle og barn under 21 år. I tillegg til reiseforsikring får du imidlertid også Norwegians avbestillingsforsikring helt kostnadsfritt om du bruker Bank Norwegian Visa til å bestille en reise med Norwegian! Blir du eller en i ditt reisefølge syk så du ikke kan gjennomføre reisen, får du full refusjon av billetten. Har du behov for helårsreiseforsikring, får du 10% avslag på Travel Guards reiseforsikring som av Aftenposten ble kåret til Norges beste for noen år tilbake.

I tillegg til reise- og avbestillingsforsikring, får du en forsikring mot tapte avganger. Reiser du med Norwegian, og har betalt for reisen med Bank Norwegian Visa får du dekket opp til 5 000 kroner av en ny billett om Norwegian er så forsinket at du ikke rekker tilstøtende billetter. Forsinkelser forekommer, og har du sydd sammen reiseruten selv, står du på bar bakke uten. Dette er derfor et meget attraktivt tilbud fra Norwegian som også gjør at det ikke er høyere risiko å fly med Norwegian i kombinasjon med andre flyselskap, enn det er å legge hele ruten til et ruteselskap som er en del av en flyallianse.

Videre følger det med betalingsforsikring med sletting av saldo på Bank Norwegian Visa. Denne forsikringen beskytter deg mot å havne i kredittkortfellen om du skulle bli arbeidsledig, permittert eller sykemeldt. Forsikringen dekker da 7 % av din kredittgjeld på ditt Bank Norwegian Visa etter 30 dager. Om du fortsatt er arbeidsledig, permittert eller sykemeldt etter seks måneder, vil kredittgjelden på ditt Bank Norwegian Visa bli slettet med et beløp tilsvarende et gjennomsnitt av din gjeldssaldo de siste tre månedene før du ble arbeidsledig, sykemeldt eller permittert. Det er også en ID-tyverforsikring som sikrer deg mot de økonomiske kostnadene det er ved å måtte engasjere juridisk hjelp for å vinne sin identitet tilbake om du skulle bli offer for identitetstyveri. I tillegg er det en egenandelforsikring for leiebil som beskytter deg mot egenandelen som en følge av tyveri av eller skade på leiebil.

Gebyrer med Bank Norwegian Visa

Bank Norwegian Visa er et av de gunstigste kortene når det kommer til gebyrer. Ikke bare er Bank Norwegian Visa gebyrfritt å etablere, men det er også gebyrfritt å ha - det er altså ingen årsavgift med dette kredittkortet. Dette er ganske unikt for flyselskapenes kredittkort. Eksempelvis koster SAS sine kredittkort fra 150 kroner og oppover per år, og samtlige øvrige flyselskap som tilbyr kredittkort i Norge har også årsavgift. Enda mer uvanlig er det dog at Bank Norwegian Visa ikke har noen uttaksgebyrer - verken i inn eller utland! Du kan med andre ord reise med ditt Bank Norwegian Visa og ta ut så mye eller lite penger du ønsker, så ofte du vil - uten å bekymre deg for uttaksgebyrene. På 5 000 kroner kan andre kredittkortselskaper kreditere deg opp til 300 kroner i uttaksgebyr og valutapåslag. Dette er med andre ord en svært god deal. Det er også gebyrfritt å få erstatningskort om ditt Bank Norwegian Visa skulle bli tapt eller stjålet. Videre er det er gebyrfritt overtrekksgebyr og gebyfritt varekjøp.

Konklusjon

Om du liker å fly med Norwegian og uansett bruker penger på flybilletter med selskapet, er det gode grunner til å gå for et Bank Norwegian Visa. Du får raskt jobbet deg opp nok bonuspoeng til å veksle det inn i flybilletter, og kan kombinere bonuspoeng og kroner fritt etter behov. Det gjør det til et av de enkleste bonusprogrammene å forholde seg til. Nedsiden er dog at Norwegian ikke er en del av en flyallianse, og at flyreisene dine slik sett er "låst" til Norwegian. Dette legger jo noen føringer på hvor du kan reise, sammenlignet med for eksempel SAS som lar deg bruke bonuspoengene dine på alle reiser med flyselskap i Star Alliance. Bank Norwegian Visa kan fint brukes til å reise med. Gebyrfritt uttak i utlandet er svært gunstig, og du får 1% CashPoints i cashback på alle kjøp du eventuelt gjør direkte med kortet. Det er heller ingen begrensninger på hvor mye du kan ta ut i cashback med Bank Norwegian Visa.

Et alternativ til Bank Norwegian Visa er for eksempel Shell MasterCard som også gir deg 1% ubegrenset cashback på alle varekjøp, men utbetaler disse i kroner og øre og ikke i CashPoints som er låst til å bruke hos selskapet. Det er uansett både nyttig å praktisk å ha et Bank Norwegian Visa, og helt kostnadsfritt, om ikke annet enn for å brukes til å bestille reiser med og til å foreta kontantuttak med.

Oppsummering av fordeler:
 • 5% cashback på lavprisbilletter til utlandet med Norwegian.
 • 20% cashback på fleksible billetter til utlandet med Norwegian.
 • 2% cashback på lavprisbilletter innenlands med Norwegian.
 • 10% cashback på fleksible billetter innenlands med Norwegian.
 • 1% cashback på alle varekjøp.
 • Inkludert reiseforsikring og avbestillingsforsikring.
 • Forsikring mot tapt avgang som erstatter tapet ditt om du mister neste fly på grunn av forsinkelser med Norwegian.
 • Betalingsforsikring som sletter saldo om du blir permittert, arbeidsledig eller sykemeldt.
 • 10% rabatt på helårs reiseforsikring hos Travel Guard.
 • 0 årsavgift, 0 etableringsavgift.
 • 45 rentefrie dager.
 • Gebyrfri uttak i minibank - både i Norge og i utlandet.
 • Enkelt å få: Også studenter kan få kredittkort!
 • Kun 18 års aldersgrense!


Oppsummering av ulemper:
 • Cashback er "låst" til å brukes enten på telefonitjenester (Call Norwegian) eller flybilletter (Norwegian).
 • Litt få rentefrie dager.
 • Forholdsvis lav maksimum kredittgrense.