Kredittkort med ransforsikring

Publisert: Lørdag 18. oktober 2014 av Rune Nikolaisen
Kategori: forbruker
Ransforsikring kan ved første øyekast virke som en god idé - men er det virkelig det?
Ransforsikring kan ved første øyekast virke som en god idé - men er det virkelig det?

Det er svært mange tilbud fra ulike kredittkort. Ikke alle er like nyttig, og noen er overlappende med andre eksisterende tilbud. Det er viktig å være bevisst på hvilke fordeler som derfor gir merverdi for deg som forbruker, og hvilke som i praksis er helt unyttig fordi de ikke tilfører noe som helst av verdi for deg.

Unødvendig ransforsikring

Noen kredittkort, som for eksempel re:member MasterCard og Coop MasterCard tilbyr gratis ransforsikring med kredittkortet. Ransforsikringene beskytter deg mot ran for inntil 10 000 kroner innen 48 timer etter du har tatt ut beløpet med kredittkortet. Dette kan med andre ord virke som et godt tilbud til deg som skal gjøre store kontantkjøp i utlandet.

Det er imidlertid helt unødvendig. For det første dekker alle reiseforsikringer tyveri og ran av et kontantbeløp begrenset opp til mellom 3 000 og 5 000 kroner, uavhengig av hvilket kredittkort som ble brukt (pass dog på å bruke et gebyrfritt kredittkort som for eksempel Bank Norwegian Visa eller Gebyrfri Visa Gold). Over dette beløpet, slår innboforsikringen din inn. Innboforsikring dekker nemlig også tap av penger som følge av ran og tyveri utenfor huset, selv om du er på reise. Med andre ord er du helt dekket allerede om du har både reiseforsikring og innboforsikring.