Test av re:member MasterCard

Publisert: Tirsdag 28. oktober 2014 av Rune Nikolaisen
Kategori: tester
re:member MasterCard er et populært kredittkort med god grunn. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at siffer på kortet på bildet er endret.
re:member MasterCard er et populært kredittkort med god grunn. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at siffer på kortet på bildet er endret.

Tidligere var de fleste kredittkortene i Norge utstedt av banker og finansinstitusjoner med lang fartstid i markedet. Etterhvert kom de populære kjøpekortene som herjet landet på 80- og 90-tallet og så gikk man over til samarbeid mellom banker og merkevareeiere (og noen ganger egeneide løsninger som IKEAs Ikano Bank) for å utvikle ulike finansieringsløsninger til forbrukermarkedet.

Nå er det også kommet en rekke aktører som hverken har landets største banker i ryggen, eller har sterke merkevarer i lommen fra oppstart. Disse må lete etter andre konkurransefortrinn, og det er ofte her du derfor finner de beste tilbudene og de råeste fordelene.

Et av Norges mest populære uavhengige kredittkort er re:member MasterCard - og med god grunn. Kredittkortet er spekket med ulike fordeler og cashback-avtaler. For å nevne noe, så er re:member MasterCard et av de eneste kredittkortene i Norge som tilbyr kundene ransforsikring som en tilleggsforsikring til tillegg til reiseforsikring. Opplever du å bli ranet innen 24 timer etter å ha gjort kontantuttak med ditt re:member MasterCard, så får du dekke inntil 20 000 kroner av pengene. I tillegg er det altså inkludert en reiseforsikring i kredittkortet som gir deg full dekning på alle reiser hvor minst halvparten av transportkostnaden er betalt med et re:member MasterCard. Og dette kredittkortet er helt uten årsavgift og etableringsgebyr...

re:member MasterCard fordelsprogram

re:member MasterCard har et eget fordelsprogram for sine kunder kalt re:member Rewards. Gjennom re:member Rewards får kortholdere av re:member MasterCard tilgang til rabatter på opptil 25% i over 200 norske nettbutikker. Man får også 10% rabatt på noen av Norges mest kjente restauranter, og en rekke ulike hoteller og spesialbutikker. Rabatten gies som cashback (du får pengene refundert av kortsselskapet etter du har betalt) og påføres ikke regningen, slik at du fint kan ta med deg vennegjengen på en kveld ute uten å ha behov for å avsløre at du spiser med rabatt - om du ikke selv skulle ønske det, riktignok. I tillegg kan du også registrere kortet i Statoil Extra for å få 20 øre rabatt per liter på bensin hos alle Statoil bensinstasjoner.

Du kan i tillegg velge mellom syv forskjellige tilleggsforsikringer som kommer ved siden av den eksisterende reiseforsikringen i som dekker reiser som er kjøpt med re:member MasterCard. De syv tilleggsforsikringene du kan velge mellom er reise- og avbestillingsforsikring, kjøps- og prisgaranti forsikring, nøkkel- og dokumentforsikring, ransforsikring, utvidet fører- og passasjerforsikring, billettforsikring, ID-tyveriforsikring og egenandelforsikring på leiebil. Alle nye kunder kan velge en av disse forsikringene, og få den gratis i 1 år.

Reise med re:member MasterCard

Skal du ut å reise er det gode grunner til å vurdere å bestille et re:member MasterCard for å betale for reisen. Ikke bare får du en strålende reiseforsikring, men skal du reise i Norge er det også et stort utvalg av hoteller som gir deg 10% cashback om du bruker re:member MasterCard til å betale for oppholdet med. I tillegg er det et vidt spekter av restauranter som gjør det samme.

Gebyrer med re:member MasterCard

re:member MasterCard har ikke spesielt lave gebyrer. Riktignok er etableringsgebyret, efakturagebyret og årsavgiften 0 kroner, men ønsker du å ta ut penger i minibanken vil det koste deg 35 kroner + 1%. For uttak i utlandet påløper ytterligere 1,75% i valutapåslag. Tar du ut for eksempel 20 000 kroner i utlandet som er maksbeløpet som dekkes av ransforsikringen, vil det koste deg over 600 kroner. Det er nokså stivt.

Positivt teller det dog at erstatningskort om ditt re:member MasterCard skulle gå tapt er helt gebyrfritt. Planlegger du å gjøre re:member MasterCard til ditt hovedkort, er det mulig å betale 375 kroner per år i kortavgift, for uttaksfrihet. For at dette skal lønne seg må du imidlertid ta ut 500 kroner eller mer ti ganger, eller ta ut et samlet beløp over 30 000 kroner.

Hvem kan få re:member MasterCard?

re:member MasterCard markedsføres tung mot unge voksne, og derfor er det også tilpasset for at uetablerte og studenter skal kunne få re:member MasterCard. Du må riktignok ha en bruttoinntekt (inntekten din før skatt) på minst 120 000 kroner, og ikke ha noen registrerte inkassosaker de siste 3 årene. 120 000 kroner brutto er forøvrig innenfor Lånekassens maks inntekt før de begynner å trekke deg i stipendet. Verken stipend eller lån fra Lånekassen gjelder som bruttoinntekt, men trygdeytelser gjør.

Konklusjon

Det er mange gode grunner til at re:member MasterCard har fått et så godt fotfeste i Norge. En viktig faktor er nok dog at det ikke kreves mer enn 120 000 i inntekt for å få kortet, som gjør det mulig for eksempel for studenter å benytte kortet. Dog hjelper det nok godt på med to solid cashback-regime og en veldig god reiseforsikring uten årskostnader. Dette er dog ikke et kort som egner seg for vanlig bruk utover i nettbutikkene re:member Card har cashback avtale med, eller å ha fysisk med seg på reisen. Bestill gjerne reise med det, men la det ligge igjen hjemme. Uttaksgebyrene er rett og slett litt i stiveste laget etter vårt skjønn.

Oppsummering av fordeler:

 • Høy kredittgrense: Opp til 150 000 kroner i kreditt
 • 52 rentefrie dager
 • Reiseforsikring inkludert om du betaler minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet
 • Umiddelbart svar på din kredittkortsøknad om du søker med Bank-ID
 • Kan kombineres med Statoil Extra som gir rabatt på Statoil sine bensinstasjoner
 • Tilbyr avtalegiro
 • Gratis erstaningskort om kredittkortet skulle gå tapt
 • Ingen etableringsgebyr eller årsavgifter


Oppsummering av ulemper:

 • Høye gebyrer på uttak (Bank Norwegian Visa har gratis uttak)
 • Må ha fast inntekt for å få innvilget kort
 • Søker kan ikke ha vært involvert i inkassosaker de siste 3 årene
 • Usselt cashback-program