Test av Flexi VISA

Publisert: Onsdag 1. oktober 2014 av Rune Nikolaisen
Kategori: tester
Flexi Visa friste med hele 4% cashback i en valgfri bransje. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at siffer på kortet på bildet er endret.
Flexi Visa friste med hele 4% cashback i en valgfri bransje. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at siffer på kortet på bildet er endret.

Flexi Visa er et kredittkort tilbudt av Santander Consumer Bank. Mens de ato ndre kortene denne banken tilbyr ikke har generell cashback, kan Flexi Visa friste med hele 4% i en valgfri bransje. Bransjene du kan velge mellom er "Drivstoff", "Elektronikk", "Flybilletter", "Sko & Klær" og "Sportsutstyr".

Dette er med andre ord svært gunstig i mange tilfeller, men når og hvor skal man trekke Flexi Visa for å få optimalt utbytte? Vi har sett nærmere på Flexi Visa og fordelene som følger med kredittkortet. Kan kortet måle seg med konkurrentene?

Beste bensinkort

Flexi Visa markedsfører seg hardt med sin 4% valgfrie cashback, og vel er det en av de høyeste faste cashback-andelene på norske kredittkort, men de er ikke en veldig langt fra nummer to på listen når det kommer til bensin. 365 Privat MasterCard tilbyr cashback på bensin på 3,65% - og gir deg i tillegg 3,65% cashback i alle skobutikker og i alle klesbutikker. Ønsker du å begrense sjongleringen av kredittkort, bør du derfor heller se nærmere på de andre korttilbudene. SKal du bruke Flexi Visa til bensin, er det også viktig å få med deg bensinstasjonenes respektive fordelsprogram; Trumf (Shell), YX bonuskort og Statoil Extra. Fyller du imidlertid tanken hos Esso, er du avhengig av et 365 Privat MasterCard for å optimalisere forbruket ditt, ettersom du får 30 øre per liter rabatt + 3,65% cashback.

God cashback på elektronikk

På elektronikk er Flexi Visa suverent best. Det er ingen andre kredittkort som tilbyr fast cashback på elektronikk. Skal du gjøre storinnkjøp lønner det seg dog alltid å sjekke cashback-kalenderen til Ikano Bank Visa for å sjekke om det er store rabatter i vente. Ikano Bank Visa har rullerende cashback, og hvilken bransje du får cashback i varierer fra måned til måned. Ikano Bank Visa har tidligere hatt cashback på elektronikk på 5%. På 10 000 kroner er det en hundrelapp i forskjell. Kjøper du en TV til 30 000 er det med andre ord 300 kroner mer å spare. Verdt å sjekke, og absolutt et kort det er verdt å ha liggende!

Cashback på flybilletter - med en hake

Flexi Visa har 4% cashback på flybilletter, noe som er veldig mye bedre enn alle andre kredittkort på det norske markedet. Dog er det viktig å få med seg at Flexi Visa ikke har reiseforsikring. Det betyr at om du bestiller reiser med Flexi Visa, må du sørge for å ha en egen reiseforsikring. For en familie på fire på juleferie til Gran Canaria eller sommerferie til Maldivene, kan det fort likevel ikke lønne seg å heller investere i to helårsforsikringer (barn under 21 år er dekket av foreldrenes forsikring). For selv om 4% er 400 kroner per 10 000 kroner brukt, vil du ikke få mer enn 200 kroner per måned i cashback (som er Flexi Visa sin maks rabatt) - altså 2% av 10 000. Du må altså spre flyturene over flere måneder eller flere Flexi Visa for at det skal lønne seg (far og mor kan jo ha hvert sitt Flexi Visa).

Er reisene dog med Norwegian, vil det være mye lurere å bruke Norwegians eget kredittkort; Bank Norwegian Visa. For lojale kunder av SAS kan SAS EuroBonus American Express Classic, SAS EuroBonus American Express Premium eller SAS EuroBonus American Express Platinum være aktuelle. Sistnevnte er det dyreste, men også det som gir mest uttelling i form av bonuspoeng.

Marginalt bedre på sko og klær

Flexi Visa gir deg 4% cashback på sko og klær. Dette er mariginalt bedre enn 365 Privat MasterCard. Vær dog oppmerksom på at Flexi Visa har en maks cashback rabatt på 200 kroner per måned, 2 000 kroner per år. Handler du altså klær for mer enn 5 000 kroner måneden, eller mer enn 50 000 kroner per år, bør du ha et 365 Privat MasterCard liggende. Igjen så er det verdt å merke seg at Ikano Bank Visa har svært gode tilbud innen denne kategorien. Tidligere har de hatt cashback rabatt på 7% innen klær og sko - altså nær det dobbelte av hva Flexi Visa tilbyr.

Unik på sportsutstyr

Er du et friluftsmenneske, eller er aktiv idrettsutøver, kan det lønne seg å ha et Flexi Visa i lommeboken om du velger 4% cashback på sportsutstyr. Ingen andre kredittkort i Norge tilbyr en fast butikkuavhengig cashback rabatt på sportsutstyr. Kun Ikano Bank Visa har rullerende cashback rabatt på sportsutstyr. Denne har tidligere hvert på 7%, men er som sagt rullerende. Eneste minuset med cashback rabatten til Flexi Visa på sportsutstyr, er maksrabatten på 200 kroner per måned. Kjøper du altså en kajakk til 10 000 kroner, vil du ikke få 400 kroner i rabatt, men 200 kroner. Innkjøp over 20 000 kroner vil med andre ord være mer lønnsomme å ta på for eksempel et Shell MasterCard eller et Bank Norwegian Visa hvor du får 1% cashback rabatt.

Minimalt med gebyrer

Med Flexi Visa vil du ikke belastes for renter for varekjøp dersom du husker å betale den utestående saldoen ved forfall. Velger du å kun betale deler av saldoen før forfall, påløper det renter fra kjøpsdato for hele beløpet frem til innbetalingsdato. Ved kontantuttak vil det regnes renter fra uttaksdatoen, samt kontantuttaksgebyr på 40 kroner (både innland og utland). Det er ingen årsavgift eller etableringsgebyr med Flexi Visa. Kortet koster deg altså ingenting om du betaler innen forfall, og ikke tar ut kontanter eller betaler regninger med kortet.

Velg cashback rabatt på flybilletter eller sportsutstyr

Flexi Visa koster deg ingenting, og kan fint ligge å samle støv sammen med ditt Ikano Bank Visa frem til du eventuelt har en mulighet til å utnytte rabattene. De store fordelene med kortet sammenlignet med andre kort kommer først til synes ved bestilling av flybilletter. Her bør man dog være obs maks cashback rabatt på 200 kroner per måned, samt behov for egen helårsreiseforsikring. Maksrabatten gjelder også ved kjøp av sportsutstyr, men om det er snakk om småinnkjøp i ny og ne av typen en sykkel her og en svømmebukse der, er det greie penger. Innkjøp over 20 000 kroner bør heller legges til eksempelvis Bank Norwegian Visa eller Shell MasterCard som gir deg 1% ubegrenset cashback på alle varekjøp.

Oppsummering av fordeler:

  • 4% cashback i en valgfri kategori: Drivstoff, sportustyr, klær og sko, flyreiser, elektronikk.
  • Mobilbank, nettbank og kontofon.
  • 50 rentefrie dager.Oppsummering av ulemper:

  • Maks cashback på 200 kroner per måned, 2 000 kroner per år.
  • Kun cashback i en kategori.
  • Ingen reiseforsikring eller avbestillingsforsikring inkludert.